EPC-labelpremie wordt uitgebreid

15/02/2023

Wie voortaan een woning met een slecht energieprestatiecertificaat (EPC) grondig renoveert, kan voor die renovatie een EPC-labelpremie tot 5.000 euro aanvragen. Voorheen was dat niet het geval en was de labelpremie in een beperkter aantal gevallen beschikbaar. Dat meldt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir.


Wie nu een woning met een slecht EPC grondig renoveert, kan voor die renovatie sinds 2021 een EPC-labelpremie tot 5.000 euro krijgen. De voorwaarde is wel dat je binnen de vijf jaar een verbeterd EPC zal moeten voorleggen, minstens label C voor huizen en label B voor appartementen. Hoe beter het nieuwe EPC-label, hoe hoger de premie.

Tot nu toe kon een woning slechts in aanmerking komen voor ofwel de totaalrenovatiebonus - de voorganger van de EPC-labelpremie voor de uitvoering van meerdere afzonderlijke investeringen - ofwel de EPC-labelpremie, ongeacht wie de premie of bonus aanvraagt. Dit wordt nu versoepeld.

Ben je vanaf 1 januari 2021 de nieuwe eigenaar van een woning geworden, dan kan je steeds in aanmerking komen voor de EPC-labelpremie. Zelfs als een vorige eigenaar het totaalrenovatiebonustraject voor dezelfde woning had opgestart en hiervoor eventueel al één of meerdere bonussen had ontvangen. De basisvoorwaarde blijft wel behouden. Er moet een slecht EPC (label E of F bij een woning, label D, E of F bij appartement) beschikbaar zijn van voor de werken werden opgestart en dat opgemaakt is na afloop van het totaalrenovatiebonustraject.

Bron: Belga

Heeft u vragen? Of wilt u meer weten?

U moet uw aanspreking invullen
U moet uw voornaam invullen
U moet uw naam invullen
U moet uw telefoon invullen
U moet uw e-mail invullen
U moet uw bericht invullen
U moet akkoord gaan met onze privacy voorwaarden