Real Estate Consultants

Home Styling helpt uw eigendom sneller te verkopen

Uw woning of appartement in de regio van Sterrebeek, Tervuren, Wezembeek-Oppem, … en natuurlijk ook Brussel, sneller verkopen aan een hogere prijs?

Contacteer ons dan vrijblijvend voor meer uitleg over onze dienst Home styling of Home Staging?

Het is eigenlijk vanzelfsprekend. Indien u iets verkoopt en u presenteert het goed, dan verkoopt u het aan een hogere prijs en vindt u sneller een koper.

Bij vastgoed is dat niet anders. Onderzoek heeft uitgewezen dat 90% van de kandidaat-kopers hun woonst puur op basis van emoties kopen. Een goed gevoel bij de bezoekers creëren is dus uiterst belangrijk.

Neem bijvoorbeeld de verkoop van een leegstaande woning: De kandidaat-koper ziet een lege leefruimte, heeft een kil gevoel en voelt geen enkele huislijkheid. Puur omdat hij of zij zich niet “thuis voelt” in de woning.

Home Consult heeft hier de oplossing:

De Home Styling service

+++ Deze dienst is geheel vrijblijvend en kan desgewenst op elk moment van het verkoopproces worden ingezet +++

Zoals u ondertussen weet is het uiterst belangrijk om een gevoel van warmte en rust te creëren in alle ruimtes. Een zo neutraal mogelijk gevoel, zodat elke koper zich thuis kan voelen. Alleen dan koopt hij/zij aan de maximale prijs.

Dit doet Home Consult met de service “Home Styling”. Onze in huis styliste zorgt voor het volledige pakket: het plaatsen en weghalen van de meubels, gordijnen, decoratiemateriaal, lichten,… noem maar op.

Maar niet alleen leegstaande woningen kunnen een styling ondergaan. Ook reeds (deels) gemeubelde woningen kunnen neutraal worden gemaakt. Met minimale ingrepen kan je soms een hele ruimte veranderen.

Er zijn nog voordelen verbonden aan onze Home Styling-service. Dankzij het inkleden van het pand gaat de koper minder snel naar details kijken. Dit is cruciaal, want vanaf het ogenblik de bezoeker enkele “mankementjes” vaststelt, gaat hij automatisch op zoek naar meer. Dit lijdt tot negatieve argumenten die hij stiekem opbouwt in zijn/haar gedachten. Wat op het einde van de rit lijdt tot een “Geen interesse” of met wat geluk een te laag bod.

Bovendien oogt een neutraal en correct gemeubelde ruimte groter dan een lege doos. Eén van de meest voorkomende zinnen tijdens een verkoopgesprek is niet voor niets “Hoe krijgen wij onze zitbank en eettafel in deze woonkamer?”.

Indien de woonkamer goed gemeubeld is, komt deze vraag zelf niet op in de gedachten van de kandidaat. Alweer een argument van de tafel geveegd om het pand niet te kopen!

Elke woning of appartement is anders. Daarom stellen wij steeds een vrijblijvende offerte voor, speciaal op maat. Contacteer ons gerust voor een gesprek, u zal verbaasd zijn van de lage kostprijs. Via onze specifieke werkwijze trachten we de prijs altijd tot het minimum te drukken.

U zal merken dat deze minimale investeringskost u een maximale return zal bezorgen. Onze statistieken liegen er niet om:
De panden waar onze styliste haar toverstok heeft boven gehaald verkopen gemiddeld binnen de 4 weken en maar liefst 8% duurder. Bij een pand van 300.000 € spreken we hier snel over enkele 10.000 euro’s!


De Home Staging Service

+++ Deze dienst is geheel vrijblijvend en kan desgewenst op elk moment van het verkoopproces worden ingezet +++

Zoals u hierboven reeds gelezen heeft is het inkleden van een te verkopen pand van grote waarde. Vaak is het echter verstandig om nog enkele technische ingrepen uit te voeren voor een minimale kostprijs.

Sommige panden kunnen best enkele ingrepen gebruiken. Neem bijvoorbeeld een verloederde tuin, erg vuile muren, een stopcontact dat loshangt, … . Dit zijn allemaal zaken die een verkeerde indruk kunnen geven van je pand. De kandidaat-koper mag immers niet het gevoel krijgen dat het pand al een tijdje leeg staat of niet onderhouden is. Op het ogenblik dat de bezoeker enkele “mankementjes” vaststelt, gaat hij automatisch op zoek naar meer. Dit lijdt tot negatieve argumenten die hij stiekem opbouwt in zijn/haar gedachten. Wat op het einde van de rit lijdt tot een “Geen interesse” of met wat geluk een te laag bod.

Wij zijn er van overtuigd dat de kleine investering die u dient te doen om uw pand optimaal te presenteren, in tienvoud wordt terugverdiend bij het ondertekenen van de verkoopakte.

Om die reden heeft Home Consult de oplossing “Home Staging” ontwikkelt.

Het is de bedoeling dat er samen met de eigenaar wordt gekeken naar de pijnpunten van het pand. Een vrijblijvende kostenraming wordt opgemaakt. Logischerwijs wordt er steeds gekeken naar de goedkoopste oplossing en worden er enkel zaken aangepakt die echt nodig zijn.

Het is natuurlijk steeds aan u als eigenaar, om te beslissen welke zaken u wenst uit te laten voeren en welke niet.

Gedurende de jaren heeft Home Consult een betrouwbaar technisch team opgebouwd. Wat er ook moet gebeuren, wij hebben de juiste persoon. Een tuinman, schilder, loodgieter, kuisploeg, dakwerker, … noem maar op. En bovendien steeds met een glimlach.

De coördinatie van deze werken worden volledig in handen genomen door het Home Consult-team. U hoeft dus letterlijk geen vinger uit te steken. En dan hebben we het beste nog niet verteld: deze service wordt GRATIS bijgeleverd in ons standaard verkooppakket.


In een notendop: Waarom is het een verstandige beslissing om een gesprek aan vrijblijvend gesprek aan te vragen over onze service “Home Styling en/of Staging”?
  • Optimale presentatie = snellere verkoop aan maximale waarde;
  • Van een minimale investeringskost krijgt u een maximale return;
  • Dankzij het inkleden van het pand kijkt de koper minder snel naar de details en kan hij zich beter inbeelden hoe hij zijn meubels kan plaatsen.
  • Een woning mét styling verkoopt bij Home Consult gemiddeld binnen de 4 weken en maar liefst 8 % duurder;

Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over het stylen voor verkoop van uw woning of appartement gelegen in de regio van Sterrebeek, Tervuren, Kortenberg, Brussel,… en omstreken. Wij helpen u graag verder.
Neem contact met ons op
  • Home Styling VOOR en NA

  • Home Styling VOOR en NA

Neem contact met ons op

Home Consult is een jong en dynamisch immokantoor dat reeds 20 jaar actief is op de vastgoedmarkt. Het aanbod bestrijkt zowel de Brusselse agglomeratie als Vlaams Brabant, maar het gros van de aanbiedingen situeert zich op de as Brussel-Leuven, waar ook ons kantoor gelegen is.