Real Estate Consultants

Verkopen van vastgoed volgens Home Consult

U wil uw woning, appartement of bouwgrond gelegen in de omgeving van Sterrebeek, Tervuren, Kortenberg,… en omstreken, verkopen aan de maximale waarde? Tevens wenst u dat dit vlot verloopt en zonder kopzorgen? Neem dan nu contact met Home Consult.

Een woning verkopen wordt tot onze spijt nog te vaak gezien als bijvoorbeeld het verkopen van een wagen. Het grote verschil is dat we bij een vastgoedtransactie spreken over bedragen die gemakkelijk 50 tot 150 keer hoger liggen dan de waarde van een wagen.
Het is dan ook uiterst belangrijk dat u zich voor zulke transactie laat begeleiden door een professionele makelaar. Iemand die niet alleen de kopzorgen wegneemt en het pand bezoekt met klanten, maar iemand die een echte meerwaarde betekent tijdens een verkoop.

Deze meerwaarde tracht Home Consult op alle sleutelmomenten van een verkoop steeds opnieuw te bieden. Dit resulteert in een snellere verkoop aan de maximale waarde.

Het begint allemaal bij een correcte waardebepaling. Home Consult focust zich als familiebedrijf reeds meer dan 20 jaar op het verkopen van residentieel vastgoed in de Vlaamse oostrand, m.a.w. Sterrebeek, Tervuren, Wezembeek-Oppem, Kraainem, Kortenberg, Zaventem, Overijse, … en natuurlijk de oostkant van Brussel (bv. Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe, Oudergem, Evere, Elsene,…);

Zo heeft het meer dan 1000 verkopen op de teller (= +1000 vergelijkingspunten) en bent u dus aan het goede adres voor een correcte en eerlijke waardebepaling. Wij doen niet mee aan overschatting en zullen u steeds een eerlijk idee geven van een marktconforme waarde. Het idee achter deze werkwijze: Overschatting zorgt voor een trage verkoop waar je noodgedwongen vroeg of laat in prijs dient te zakken. Door in dit negatief spiraal terecht te komen is de kans groot dat u uiteindelijk verkoopt aan een lagere waarde dan de (eerlijk) geschatte waarde. Let dus op met een buitensporig geschatte prijs.

Een ander sleutelmoment is op het gebied van marketing en presentatie. Als vooruitstrevend vastgoedkantoor van de Vlaams-Brabantse Oostrand zijn we permanent bezig met vernieuwing. Zo maken we woningen verkoop klaar via onze Home Styling & Staging-technieken, en kunnen we met trots zeggen dat wij een exclusieve samenwerking hebben met de beste vastgoedfotograaf in en rond Brussel. Indien nodig en desgewenst staat er bovendien een technisch team achter Home Consult voor het verkoop klaar maken van uw pand. Hierover meer informatie hieronder in ons 11-delig stappenplannen voor het realiseren van de optimale verkoop.

Door de jarenlange ervaring heeft Home Consult in elk segment een breed cliënteel opgebouwd. Zowel bouwgronden, studio’s, appartementen, kleine woningen als exclusieve villa’s zitten in de portefeuille van het kantoor. Maar nog belangrijker, het heeft een breed netwerk van expats, investeerders en lokaal zoekende klanten opgebouwd, actief in de regio van Sterrebeek, Tervuren, Kortenberg, … en natuurlijk de Brusselse markt. Hoe meer mensen jouw woning zien, hoe meer kans op een verkoop aan de maximale waarde. Een breed, gevarieerd en vooral kwalitatief netwerk kan zelfs één van de belangrijkste sleutelmomenten zijn om een goede verkoop te realiseren.

We hebben het dan nog niet gehad over het belang van de professioneel begeleiding tijdens de bezoeken aan het pand. Ook hier maakt Home Consult het verschil. Het is namelijk uiterst belangrijk om als makelaar een vertrouwensband op te bouwen met de kandidaat-kopers. Zo leer je de behoeften van de klant echt kennen en heeft hij reeds een vertrouwd gevoel wanneer hij de woning of het appartement bezoekt. Dit resulteert natuurlijk weer naar meer feedback van de kandidaat-koper. Wat uiteindelijk geeft dat we perfect kunnen inschatten op welk potje hun dekseltje past.
Een kunst is ook om te weten wat je moet zeggen, en op welk moment. Meedenken op emotioneel vlak, maar ook op technisch, juridisch en fiscaal vlak is goud waard. Dit kan soms het verschil maken tussen een bod of geen bod. Of vraagprijsverkoop of toch een negotiatie.

De aller laatste pijler kan wel eens de duurste worden als er geen professional aan te pas komt…, de onderhandelingsfase… .
Het is in deze fase dat er al snel met 10 000,00 EUR, 20 000,00 EUR of zelfs meer wordt gegooid.
Een top onderhandelaar brengt in deze situatie dubbel en dik op. Wij bij Home Consult hebben er voor gezorgd dat al onze verkopers professioneel getraind zijn om een negotiatie tot een goed einde te brengen, maar vooral, aan de maximale prijs.

Behalve alle bovenstaande zaken zal Home Consult nog veel meer voor u kunnen betekenen.
Bekijk hieronder dus zeker ons 11-delig stappenplannen voor het realiseren van de optimale verkoop.

Belangrijk om weten:
 • Home Consult gaat op elk sleutelmoment voor de beste kwaliteit;
 • Onze focus: snel verkopen aan de hoogste prijs;
 • 92% van ons aanbod geraakt verkocht. 82% van ons aanbod binnen de 2 maanden verkocht;
 • “Bij ons bent u geen nummer”  U krijgt een persoonlijke aanpak, recht uit het hart van een familiebedrijf.
 • Wij nemen u alle werk (en zorgen) uit handen;
 • Onze focus ligt op de Vlaamse oostrand, m.a.w. Sterrebeek, Tervuren, Wezembeek-Oppem, Kraainem, Kortenberg, Zaventem, Overijse, … en natuurlijk de oostkant van Brussel;
 • Home Consult hanteert het “No cure-no pay-principe”. Heeft Home Consult toch geen geschikte koper gevonden? Dan hoeft u ons ook niets te betalen. Dit motiveert ons team extra hard om er 200% voor te gaan.

Neem nu vrijblijvend contact met ons op voor het verkopen van uw woning, appartement of bouwgrond gelegen in de regio van Sterrebeek, Tervuren, Kortenberg, Brussel,… en omstreken.
Contacteer ons

Overtuigde klanten

 • Stijn en Nele Smet, Sterrebeek
  We zijn met Home Consult in contact gekomen bij de aankoop van ons nieuwe huis en voelden ons onmiddellijk op ons gemak. Geen opdringerigheid of verbloeming van het pand en we kregen zoveel tijd als n...
 • mechelsestraat
  Rudi - Duisburg
  Bedankt voor de snelle afwerking Evelyne
  Jullie waren een aangename partner om dit dossier af te handelen: correct, vriendelijk en begripvol. Pluim voor jullie allemaal! Alvast een fijn weekend g...
 • Gilbert Frederickx, Kortenberg
  Bedankt Home Consult voor jullie aanpak bij de verkoop van mijn huis.
  Het was voor ons een zeer fijne ervaring met deze mensen samen te werken, alles was tot in de puntjes geregeld. Nogmaals dank...

Neem contact met ons op

Home Consult is een jong en dynamisch immokantoor dat reeds 20 jaar actief is op de vastgoedmarkt. Het aanbod bestrijkt zowel de Brusselse agglomeratie als Vlaams Brabant, maar het gros van de aanbiedingen situeert zich op de as Brussel-Leuven, waar ook ons kantoor gelegen is.